Bezoekersinformatie

Het informatiecentrum (entreegebouw van de vesting) vormt een basis voor uw bezoek aan de vesting. Naast een korte visuele introductie over de geschiedenis van de vesting treft u er informatie over het Bourtange van tegenwoordig. Vesting Bourtange is het hele jaar geopend. De restaurants en winkeltjes hanteren hun eigen openingstijden. Entreekaarten voor de musea van Vesting Bourtange zijn verkrijgbaar in het informatiecentrum. Voor gezinnen hebben we een voordelige familiekaart.

Voor openingstijden: klik hier

U kunt in het informatiecentrum terecht voor: 

  • Algemene informatie over de vesting 
  • Entreekaarten voor de zes musea van de vesting 
  • Receptie groepsbezoek 
  • Receptie Vestinglogementen 
  • Regionale informatie (o.a. fiets- en wandelroutes) 
  • Rolstoeluitleen 
  • Toiletten 
  • Service aan de balie: Geld opnemen 
  • Service aan de balie: Postzegels, brievenbus 

 

Parkeren
U kunt uw auto parkeren bij het informatiecentrum (Willem Lodewijkstraat 33). Parkeren is gratis.

Honden
Honden zijn, mits aangelijnd, welkom in de vesting. Let er wel op dat het kanonschieten en het geknal van musketten wellicht niet prettig is voor uw hond. In de zomer staat in het informatiecentrum een waterbak.

Rolstoelgebruikers
Een groot deel van de historische gebouwen en de wallen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tevens zijn er drie invalidentoiletten aanwezig en kunt u gratis een rolstoel of rollator lenen in het Informatiecentrum.

Busje
Vanaf het informatiecentrum rijdt er in het hoogseizoen een elektrisch busje die bezoekers naar het centrum van de vesting kan brengen. Mensen met een lichamelijke beperking, ouderen die al wat moeilijker ter been zijn, maar ook kinderen en bezoekers die het gewoon leuk vinden even in een elektrische bus mee te rijden, kunnen we de service bieden om op een comfortabele manier naar het Marktplein te gaan. Kaartjes kunnen worden gekocht in het informatiecentrum of ter plekke bij de chauffeur.

Kanonschieten
Demonstratie kanonschieten door het Exercitie Peloton Bourtange tijdens het seizoen elke zondag om 15.00 uur.
Extra kanonschot op hemelvaartsdag, 2e paasdag en 2e pinksterdag.

Gevonden voorwerpen 

Gevonden voorwerpen worden 2 weken bewaard.