en de

BELANGRIJK

I.v.m. de corona maatregelen gaan alle evenementen voor 2020 helaas niet door.

Bezoekersinformatie

Het informatiecentrum (entreegebouw van de vesting) vormt een basis voor uw bezoek aan de vesting. Naast een korte visuele introductie over de geschiedenis van de vesting treft u er informatie over het Bourtange van tegenwoordig. Vesting Bourtange is het hele jaar geopend. De restaurants en winkeltjes hanteren hun eigen openingstijden. Entreekaarten voor de musea van Vesting Bourtange zijn verkrijgbaar in het informatiecentrum. Voor gezinnen hebben we een voordelige familiekaart.

Vanwege de corona maatregelen dienen entreekaarten gereserveerd te worden. Dit kan via onze website of aan de kassa. U reserveert dan een kaart voor een tijdsblok van 2 uur, waarbij u alle gelegenheid heeft om de diverse museumlocaties in de vesting te bezoeken. Als u kaarten heeft gereserveerd vragen wij u vriendelijk 15 minuten voor het aangegeven tijdblok aanwezig te zijn in het informatiecentrum van de Vesting, Willem Lodewijkstraat 33 te Bourtange.

 
Voor openingstijden: klik hier

U kunt in het informatiecentrum terecht voor: 

  • Algemene informatie over de vesting 
  • Entreekaarten voor de musea van de vesting 
  • Receptie groepsbezoek 
  • Receptie Vestinglogementen 
  • Regionale informatie (o.a. fiets- en wandelroutes) 
  • Rolstoeluitleen 
  • Toiletten 
  • Service aan de balie: Postzegels, brievenbus 

Parkeren

U kunt uw auto parkeren bij het informatiecentrum (Willem Lodewijkstraat 33). Parkeren is gratis.
 

Honden

Honden zijn, mits aangelijnd, welkom in de vesting. Let er wel op dat het kanonschieten en het geknal van musketten wellicht niet prettig is voor uw hond! In de zomer staat in het informatiecentrum een waterbak.

Rolstoelgebruikers

Een groot deel van de historische gebouwen en de wallen is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Tevens zijn er drie invalidentoiletten aanwezig en kunt u gratis een rolstoel of rollator lenen in het Informatiecentrum.
 

Kanonschieten

Demonstratie kanonschieten door het Exercitie Peloton Bourtange tijdens het seizoen elke zondag om 15.00 uur.  Extra kanonschot op hemelvaartsdag, 2e paasdag en 2e pinksterdag.

Vanwege de corona maatregelen vinden de kanonschoten op dit moment helaas niet plaats


Gevonden voorwerpen 

Gevonden voorwerpen worden 2 weken bewaard bij het informatiecentrum van de vesting. Wij aanvaarden hiervoor geen aansprakelijkheid.

 

Museumjaarkaart

Vesting Bourtange is helaas niet aangesloten bij de museumjaarkaart.