Arrangementen

Groepsbezoek

Bourtange, een klein grensplaatsje in Zuidoost Groningen in de bosrijke gemeente Vlagtwedde, was ruim 300 jaar geleden één van de belangrijkste vestingen in het noorden. In 1851 werd de vesting ontmanteld, de wallen en poorten geslecht en een groot deel van de grachten gedempt. Thans is men er in geslaagd de vesting te reconstrueren naar de tijd van 1742, toen de vesting haar grootste omvang had. Lees verder »

Snertavond

Door middel van een puzzeltocht, maakt u op geheel eigen wijze kennis met het nooit ingenomen bolwerk. Daarna kunt u de avond afsluiten met onbeperkt snert eten. Lees verder »

Piekenier

Beleef actief de vesting Bourtange. Arrangement met Buks- en Boogschieten of de Vestingspelen Lees verder »

Heiligerlee-Bourtange

Tijdens het arrangement “Heiligerlee-Bourtange” heeft u in Heiligerlee de keuze om de voormalige “Klokkengieterij” of museum “Slag om Heiligerlee” te bezoeken en vervolgens een bezoek aan Vesting Bourtange. Lees verder »

Tussen Klooster en Vesting

Tijdens het arrangement “tussen Klooster en Vesting” maakt u kennis met twee cultuurmonumenten behorend aan UNESCO werelderfgoed. In de zuidoostelijk punt van de provincie Groningen treft u een historische verrassing van formaat, het klooster van ter Apel, een middeleeuws plattelandsklooster anno 1465 en Vesting Bourtange een uniek historisch verdedigingswerk anno 1742. Maak kennis met deze twee cultuurmonumenten. Lees verder »