Nieuws

15% korting op overnachting

Overnacht in Vesting Bourtange met maar liefst 15% korting! Lees verder »

We gaan weer open! Reserveer uw kaart online

Vanaf 1 juni zijn de musea in Bourtange weer geopend voor het publiek. Kaarten dienen vooraf gereserveerd te worden via onze website, of aan de balie van het informatiecentrum. Lees verder »

Vesting Spectaculum en Slag om Bourtange geannuleerd

Vanwege de coronacrisis zijn zowel het Vesting Spectaculum als de Slag om Bourtange voor het jaar 2020 geannuleerd. De slag om Bourtange wordt naar verwachting in 2021 georganiseerd op 5 en 6 juni. Voor het Voor het Spectaculum is nog geen nieuwe datum bekend. Lees verder »

houd rekening met Coronamaatregelen

De vesting is een openbaar dorp. Wij vragen eventuele bezoekers dan ook nadrukkelijk zich de houden aan de geldende coronamaatregelen. houd 1,5 meter afstand en vermijd groepen groter dan 3 personen. Vanuit de gemeente en de veiligheidsregio wordt toegezien op handhaving van deze maatregelen. Advies is dan ook om een bezoek aan de vesting uit te stellen tot het moment dat onze musea weer geopend zijn en we u weer gastvrij kunnen ontvangen. Ook tijdens de komende paasdagen vragen wij u nadrukkelijk om zeer terughoudend te zijn met een bezoek aan Vesting Bourtange. Lees verder »

Maatregelen Corona-virus (update 5 april)

Sluiting musea en informatiecentrum met ingang van 17 maart 2020. Vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus zijn met ingang van 17 maart, het informatiecentrum en alle musea Van de Stichting Vesting Bourtange gesloten, in ieder geval tot en met 27 april aanstaande. Alle activiteiten, rondleidingen, groepsbezoeken zijn geannuleerd. (In eerste instantie was er sprake van sluiting tot 6 april, inmiddels is deze datum aangepast) Lees verder »

Elektrisch busje

Lees verder »