en de

Vesting Bourtange goed bereikbaar tijdens wegwerkzaamheden N365

« Terug

De weg tussen Vlagtwedde en de Duitse Grens wordt de komende maanden voorzien van een nieuw wegdek. De Vesting Bourtange blijft gewoon bereikbaar voor bezoekers. 

Vanaf 10 juni wordt er gewerkt aan het oostelijke deel van het traject. Bezoekers vanuit Duitsland worden dan via borden omgeleid. Bezoekers vanuit Nederland kunnen de Vesting via Vlagtwedde op de reguliere manier bereiken. 

Tip voor bezoekers vanuit Nederland: voer in uw navigatie Vlagtwedde in en volg vanuit daar de bewegwijzering naar Bourtange. 

Komt u met het openbaarvervoer, dan kunt u reizen tot en met Vlagtwedde. vandaar kunt u middels een hubtaxi de vesting bereiken, 7 dagen per week. 

De hubtaxi is 7 dagen per week te reserveren via 0800 – 40 20 102. Alle informatie is te zien op www.hubtaxi.nl of www.qbuzz.nl/gd/hubtaxi. Studenten en mensen met een Sterabonnement kunnen de hubtaxi in deze periode gratis tussen Vlagtwedde en Bourtange gebruiken! Geef dit bij de centralist aan.

Voor onze bezoekers vanuit Duitsland hebben wij het volgende reisadvies.

Komt u vanuit het Noorden via de A31, neem dan de Afslag Rhede/Bellingwolde en volg dan de route via Bellingwolde, Blijham, Vlagtwedde naar Bourtange. 

Komt u vanuit het zuiden via de A31, neem dan de afslag Haren/Ter Apel en rij via Ter Apel, Sellingen en Vlagtwedde naar Bourtange.