en de

Slag om Bourtange

« Terug

Op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2020 wordt, in en rond de vesting Bourtange, weer het grootse schijngevecht, “De Slag om Bourtange” gehouden. 


Dit jaar is het weer even 1814 in Bourtange. Troepen van Napoleon bevinden zich in de vesting. Het Nederlandse leger, gesteund door hulpvaardige legers uit onder meer, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk proberen om hun vesting te heroveren.

Ongeveer 400 soldaten hebben hun kampementen in en om de vesting opgezet. Kleding, wapens, keukengerei, tenten, kampleven en voedingsgewoontes zijn exacte kopieën van de tijd rond 1814. De bezoeker reist daadwerkelijk terug in de tijd. Beide dagen zijn er overal in vesting schermutselingen en schouwspelen en kan men van dichtbij meemaken hoe het krijgsvolk leeft en werkt in de kampementen en handel bedrijft.

Het hoogtepunt is de groots opgezette slag. Een grote parade met alle soldaten (uitgezonderd de gesneuvelden en gewonden) sluiten het evenement.

Het gebulder van de kanonnen, de knallen van de musketten, de krijgsmelodieën op trommels en fluiten en het zien van heldhaftige soldaten die voor hun land vechten, zullen de bezoeker nog lange tijd bijblijven.

“Tastbare” geschiedenis dus, waar men zich middenin kan begeven!

Programma:

Vanaf donderdag 4 juni marcheren er al militairen uit het Napoleontische tijdperk in en om de vesting Bourtange. Op zaterdag 4 juni is om 10.00 uur de officiële opening. Op zaterdag en zondag vinden vanaf 11.00 uur allerlei activiteiten in de vesting plaats en zijn de bivakken open voor het publiek.

Entree:

Volwassenen € 8,50
Kinderen 6 - 11 jaar € 4,50
Gezinskaart € 22.00
Kinderen tot 6 jaar vrij

Met deze entreekaarten kan je ook de musea in de vesting bezoeken!

 

In het welzijn van het dier, verzoeken wij u dringend, doch vriendelijk uw hond niet mee te nemen naar de Slag om Bourtange. 

De knallen van musketten en kannonen zijn niet prettig voor uw viervoeter.

Vesting Bourtange is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw huisdier.