Vesting Specatulum

« Terug

Op deze dagen gaat u terug in de tijd. Terug naar de tijd van bourgondische festijnen, de eerlijke, rauwe tijd van de Middeleeuwen tot de 18e eeuw, waar zelfs de verwachtingen van de ware levensgenieter overtroffen worden.  

Dompel je onder in de middeleeuwen en maak een reis in de tijd! In het hart van de vesting op 13 en 14 augustus. Laat je verrassen door de kunde van ambachtslieden, de kunsten van jongleurs en charlatans, de keuken van toen en, misschien wel het belangrijkste, de muziek en dans. Trommels en luiten zullen u bekoren en zangers en zangeressen zullen u meenemen naar lang vervlogen tijden.

Ridders zullen hun tenten opslaan waar vechttechnieken en oude wapens getoond worden. Tevens zal het dagelijks leven uit vroeger eeuwen overal zichtbaar zijn.

Op de zaterdagavond gaan de festiviteiten door, binnen de wallen van de vesting, met het grote lichtfeest in een magische nacht. Wegen en gebouwen maar ook de stands van de handelaren worden verlicht met flambouwen, fakkels, lichtpotten en lampen. 

Er is een groot kamp ingericht met allerlei historische spelletjes voor kinderen opdat het Vesting Spectaculum speciaal voor gezinnen een onvergetelijke dag kan worden.

 

Entree:

Volwassen : €  8.50 

Kinderen : €  4.50

Gezinskaart : €  22.00

kinderen t/m 5 jaar zijn gratis.

 

Er wordt geen parkeergeld gevraagd. 


Openingstijden:
Zaterdag: 11.00 - 22.00 uur
Zondag: 11.00 - 18.00 uur 

 

Het Programma:

Muziek uit alle tijden.

 

Scherbelhaufen

Doedelzak, fluiten, trommels, gitaar en de zang van drie kerels en een lieftallige vrouw roepen op tot dans en luisterplezier.

Satostalamander

Soms rustige, soms wilde ritmische melodien, worden  ten gehore gebracht op middeleeuwse instrumenten. Gezang met prikkelende teksten met muziek of acapella brengen sfeer en gezilligheid.

De Truwanten

Muziek uit de oude tijden op historische instrumenten, de herdersfluit, de bombarde(een conische fluit) en vele andere middeleeuwse muziekinstrumenten, wordt op geheel eigen wijze ten gehore gebracht.

Kunstig vermaak en gegoochel.

Tumalon

Jongleurs trotseren de zwaartekracht

Alhoewel ze bij de geboorte maar twee handen gekregen hebben laten ze vele objecten door de lucht vliegen en.... dit zijn er veel meer dan twee………komt  het  zien.

 Max und Moritz

Narren, acrobaten en vuurspuwers

Adem berovende  acrobatiek en gewaagde acties met vuur.

Kleinkunst in het groot

Rod O´Trottoir

Barbiertheater, met de enige echte Rod. Hij zal er voor zorgen dat jullie vrouwen geen klagen meer hebben over het kapsel en de haardos om de mond van de mannen, want daar weet Rod wel raad mee ! Hij zal alles weer in topvorm brengen.

Madame Magalie

De muizen roulette

Muizen vind je in elk huis, maar dit keer zijn ze geen plaag, maar mogelijke de weg naar rijkdom…. Want als je hier gaat gokken, kun je rijk of arm worden. Waag eens  een gok.

 

Lidia

Lady of Sealand

Op gepaste en tedere manier verteld “Vrouwe Lidia” over heldendaden, jonkvrouwen, hoge heren en gevallen vrouwen. Vrouwe Lidia zal dit begeleiden met gezang 

Spektakel voor de kleintjes.

 

Mollinarius

Mollinarius weet als geen ander de kinderen enthousiast te maken voor het grote riddertoernooi. De koning en koningin  verheugen zich al op het toernooi

Iets heel bijzonders

De vuurshow

Een fantastisch spel met het element vuur, ter afsluiting van een mooie avond. De Jongleurs en de vuurartiesten trekken op naar het Molen Bastion om een mooie en afsluitende vuurshow te geven. 

Historische markt

Op het markplein en het pastoors bastion een historische markt met leckernijen en snuisterijen uit vroeger tijden. 

Het kinderkamp

Wie durft het aan om tegen de Schergen (de stadsbewaking) om op de evenwichtsbalk te vechten met strozakken. Wie als laatste blijft zitten is de winnaar.

Boogschieten voor de kinderen.

De boog spannen, richten op het zwarte vlak en  raak schieten. Oefen je in de kunst van het schieten met pijl en boog. 

De dans van de marktkooplui, als de meester van de danskunst zich verzamelen.

Iedere dag om 16.00 uur, op het marktplein, een reeks van historische dansen.

De oude draaimolen.

De kinderen hebben veel plezier als hun ouders de molen laten draaien tot ze volledig zijn bezweet, terwijl zij heerlijk ronddraaien en de wind in hun gezicht blaast.

Het genootschap van Kwatsch en Meesterschap

Schminken, kasteel schieten en nog veel meer kindervermaeck. U hebt geen kind aan uw kind.