Magisch Samhain

« Terug

Samhain is een van de oudste feesten, het wordt al duizenden jaren gevierd. Voor de Kelten was dit ook het begin van het nieuwe jaar. Het feest houdt verband met de seizoenswissel en de cyclus van het leven. De lucht heeft grijze flarden, de aarde is broos en koud en van de velden zijn de laatste gewassen geoogst. Winter doemt aan de horizon. Tijdens deze periode kan de aarde zich voorbereiden op een nieuw begin.

Als het Wiel van het Jaar draait wordt de grens tussen onze wereld en de geestelijke wereld  broos en dun. In de magische nacht van Samhain, van zaterdag op zondag wordt de sluier tussen de verschillende dimensies opgeheven. Samhain is het moment om met de geestenwereld contact te maken.

Elfen, heksen, druïden, geesten en demonen uit allerlei dimensies zullen het vestingstadje innemen. Het is een magische markt en er gebeuren spannende dingen. 

Bezoekers zijn uitgedost in  prachtige uitbeeldingen van fantasy, sprookjes en alles wat creatief bedacht kan worden. Er zijn ook andere magische figuren en is er een magische markt.

De beide toegangswegen naar de vesting geven al en voorproefje wat u te wachten staat in de vesting!!

Ook dit jaar verwachten we weer dat onze bezoekers op zaterdag verkleed zijn. Iedereen die echt verkleed is krijgt korting op de entreeprijs. Voor gezinnen hebben we het evenement extra aantrekkelijk gemaakt door gezinskaarten te verkopen voor een magisch lage prijs.