Vesting Spectaculum

« Terug

Op zaterdag 22 en zondag 23 juli 2023 vindt het Vesting Spectaculum plaats in de Vesting Bourtange. In dit weekend opent Bourtange de vestingpoorten voor de “ Fogelvreien” en u kunt een reis terug in de tijd beleven. Van Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog, alles ademt de cultuur en het leven uit het roemruchte verleden. 

Tientallen handelaren, met waren uit vroeger tijden, proberen hun artikelen aan de man te brengen en allerlei lieden bevolken de vesting om hun kunsten te vertonen. 

De barbier, de smid, de mandenmaker, de wever maar ook de charlatans, jongleurs en chirurgijnen zijn aanwezig. Muzikanten en dansers tonen hun kunnen om de bezoekers van heinde en verre te onderhouden.

Diverse groepen re-enactors met musketiers, piekeniers, soldatenvrouwen en kinderen bevolken de Bastions, de buitengebieden van de vesting en het marktplein en beelden het turbulente leven in een vestingbolwerk van vroeger uit.

Op het Pastoorsbastion is een groot kamp ingericht met allerlei historische spelletjes voor kinderen opdat het Vesting Spectaculum speciaal voor gezinnen een onvergetelijke dag kan worden. 

Op zaterdagavond nodigen we u speciaal uit voor de nacht van de Middeleeuwen. Wegen en gebouwen en de stands van de handelaren worden verlicht met flambouwen, fakkels, lichtpotten en lampen en vormen het decor voor een turbulent schouwspel in alle straatjes en verborgen plekjes in de vesting

Entree

Entreeprijzen voor zaterdag en zondag zijn:

€ 9,50 voor volwassen
€ 5,50 voor kinderen van 6 t/m 11 jaar
kinderen t/m 5 jaar zijn gratis.

 

Openingstijden:

Zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur
Zondag van 11.00 18.00 uur

 

LET OP! De musea zijn dit weekend gesloten.

 

Klik hier om uw toegangskaarten te kopen.

 

In het welzijn van het dier, verzoeken wij u dringend, doch vriendelijk uw hond niet mee te nemen naar Vesting Spectaculum.

Vesting Bourtange is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw huisdier.