Vesting Spectaculum

« Terug

Op zaterdag 12 en zondag 13augustus vindt het Vesting Spectaculum plaats in de Vesting Bourtange. In dit weekend opent Bourtange de vestingpoorten voor de “ Fogelvreien” en u kunt een reis terug in de tijd beleven. Van Middeleeuwen tot en met de 80-jarige oorlog, alles ademt  de cultuur en het leven uit het roemruchte verleden. 

Tientallen handelaren, met waren uit vroeger tijden, proberen hun artikelen aan de man te brengen en allerlei lieden bevolken de Vesting om hun kunsten te vertonen. 

De barbier, de smid, de mandenmaker, de wever maar ook de charlatans, jongleurs en chirurgijnen zijn aanwezig. Muzikanten en dansers tonen hun kunnen om de bezoekers van heinde en verre te onderhouden.

Diverse groepen re-enactors met musketiers, piekeniers, soldatenvrouwen en kinderen bevolken de Bastions, de buitengebieden van de Vesting en het marktplein en beelden het turbulente leven in een Vestingbolwerk van vroeger uit.

Op het Pastoorsbolwerk is een groot kamp ingericht met allerlei historische spelletjes voor kinderen opdat het Vesting Spectaculum speciaal voor gezinnen een onvergetelijke dag kan worden. 

Op zaterdagavond nodigen we u speciaal uit voor de nacht van de Middeleeuwen. Wegen en gebouwen en de stands van de handelaren worden verlicht met flambouwen, fakkels, lichtpotten en lampen en vormen het decor voor een turbulent schouwspel in alle straatjes en verborgen plekjes in de vesting

Entree

Entreeprijzen voor zaterdag en zondag zijn € 8.50 voor volwassen; € 4,50 voor kinderen van 6 t/m 12 jaar; kinderen t/m 5 jaar zijn gratis. Familiekaart € 22,00 

 

Let op: bij de entree kassa's kan niet worden gepint! Neem dus voldoende contant geld mee.
Advies: laat uw hond thuis! Door de drukte wordt er vaak op de hond gestaan.

Openingstijden:

Zaterdag van 11.00 tot 22.00 uur
Zondag van 11.00 18.00 uur

 

Live debuut “The Inspirational North

The Inspirational North is een muzikale samenwerking van Yvonne Swarts (Westerwolde) en Coos Grevelink (Balloërveld).

 Op hun recent uitgebrachte CD “Tales of Silver Wolves” staat muziek die zich niet in één woord laat omschrijven. Is het new folk, sandy roots, rural pop of pagan dance? 

Op het Marktplein van Bourtange zal het live-debuut zijn van deze nieuwe band uit ons inspirerende Noorden.
Laat je meevoeren door de sferische muziek en de magische teksten van The Inspirational North.

“Tales of Silver Wolves nu al de CD van 2017” ? 
(Gert Jan Gjaltema, platenafdeling Vanderveen Assen)

www.theinspirationalnorth.com