Slag om Bourtange

« Terug

Tromgeroffel, bulderende kanonnen, knetterende musketten, hoornblazers, piekeniers en kampvuren van historische legers…

De Slag om Bourtange is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar wordt de vesting geheel  teruggebracht naar het tijdsbeeld  van de 80-jarige oorlog. De prachtig gereconstrueerde vestingwerken zullen het decor zijn van een historisch spektakel van de eerste orde

In het jaar 1640 hebben de Spaanse troepen de vesting ingenomen, maar de Hollanders hebben plannen om de vesting weer in handen te krijgen.

Of ze dit lukt, kunt u van dichtbij meemaken: een groot aantal soldaten uit vroeger eeuwen tracht de historie zo getrouw mogelijk na te spelen. Naast de spectaculaire veldslagen rond de vesting, kunt u ook het dagelijkse leven uit die tijd aanschouwen. Neem een kijkje in een authentiek kampement, bewonder de schouwspelen en schermutselingen of loop over een markt uit die vervlogen tijd. 

Proef de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

De organisatie is in handen van de Stichting Vesting Bourtange (SVB) en het Exercitie Peloton 

Vanaf vrijdag 24 mei marcheren er al militairen uit de 80-jarige oorlog in en om de Vesting Bourtange. Op zaterdag 25 mei is om 10.00 uur de officiële opening. Vanaf 11.00 uur vinden in de Vesting allerlei activiteiten plaats en zijn de bivakken open voor het publiek.

Openingstijden:

Zaterdag  en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Entree:  € 8,50 volwassenen, € 4.50 kinderen 6 t/m 11 jaar), gezinskaart € 22.00 (2 volwassenen + 2 kinderen 6 t/m 11 jaar), parkeren is gratis

Kinderen tot 6 jaar betalen geen entree.

Laat uw hond a.u.b. thuis. De knallen en drukte zijn niet prettig voor uw viervoeter.