Slag om Bourtange

« Terug

Tromgeroffel, donderende kanonnen, knallende musketten, hoornblazers, lansdragers en kampvuren van historische legers...

 De Slag bij Bourtange is een jaarlijks terugkerend evenement. Dit jaar wordt de vesting volledig aangepast aan het tijdperk van de 80-jarige oorlog. De getrouw gereconstrueerde vestingwerken zullen het decor zijn van een eersteklas historisch spektakel.

 In 1640 namen de Spaanse troepen de vesting in, maar de Nederlanders zijn van plan het te heroveren.

 Of ze daarin slagen, kun je uit de eerste hand zien: tal van soldaten uit vroegere eeuwen zullen proberen het verhaal zo waarheidsgetrouw mogelijk na te spelen. Naast spectaculaire veldslagen rondom het fort, kun je ook een kijkje nemen in het dagelijkse leven in die tijd. Bezoek een origineel pakhuis, bewonder de spektakels en gevechten, of slenter over een markt uit vervlogen tijden. Beleef de sfeer van de 17e eeuw in de vesting Bourtange.

 Al op vrijdag 10 juni marcheren militairen uit de 80-jarige oorlog in en rond de vesting Bourtange. De officiële opening is op zaterdag 11 juni om 10.00 uur. Vanaf 11.00 uur vinden er allerlei activiteiten plaats in de vesting en zijn de bivakken open voor publiek.

 

Openingstijden & toegang:
Zaterdag en zondag van 11.00 tot 18.00 uur.

Entree:
€ 9,00 voor volwassenen,
€ 5,00 voor kinderen (tot 12 jaar)
Kinderen onder de 6 jaar betalen geen entree.

Gratis parkeren.

Koop hier uw tickets

Wij verzoeken u dringend, doch vriendelijk uw hond niet mee te nemen naar de Slag om Bourtange. De knallen van musketten en kannonen zijn niet prettig voor uw viervoeter.

Vesting Bourtange is niet aansprakelijk voor eventuele schade aan uw huisdier.