Tussen Klooster en Vesting

« Terug

Twee cultuur monumenten van wereld formaat.

Tijdens het arrangement “tussen Klooster en Vesting” maakt u kennis met twee cultuurmonumenten behorend aan UNESCO werelderfgoed. In de zuidoostelijk punt van de provincie Groningen treft u een historische verrassing van formaat, het klooster van ter Apel, een middeleeuws plattelandsklooster anno 1465 en Vesting Bourtange een uniek historisch verdedigingswerk anno 1742. Maak kennis met deze twee cultuurmonumenten. 

 

10.00 uur Aankomst  parkeerplaats bij  Klooster ter Apel (Boslaan 3-5, 9561 LH Ter Apel). In het Boschhuis (Boslaan 6) wordt u verwelkomt met 1 kopje koffie/thee en Kanunnikencarré.

 

10.30 uur In de Kloosterwinkel vindt u souvenirs die betrekking hebben op het kloosterleven in het algemeen en dat van Klooster Ter Apel in het bijzonder. Tijdens een rondleiding van anderhalf uur, door het klooster verzorgt neemt u ook een kijkje in de ziekenzaal, slaapcellen, atelier van de glazenier en de schrijfzaal.

 

12.00 uur Vertrek naar Vesting Bourtange, een volledig gerestaureerd vestingstadje.

 

12.45 uur Aankomst  parkeerplaats informatiecentrum Vesting Bourtange (Willem Lodewijkstraat 33, 9545 PA Bourtange). U meldt zich bij de balie in het informatiecentrum aan. In het informatiecentrum vindt u een winkeltje met Westerwoldse streekprodukten en leuke vestingartikelen. Via de Vriesse poort wandelt u het jaar 1742 binnen. 

 

13.00 uur In “Terra Mora” komt u te weten wat de relatie was tussen het moor (moeras) en de vesting. Terra Mora is een attractie die helemaal van deze tijd is en voor jong en oud interessant.

 

13.45 uur Vanuit Terra Mora neemt een ervaren rondleid(st)er u mee door de gehele vesting. De rondleid(st)er vertelt u leuke weetjes over de vesting van het verleden, heden en toekomst.

 

14.15 uur U heeft enige tijd om de Vesting op eigen gelegenheid te verkennen.  

 

Prijs p.p. € 18,50 bij min. 20 pers. Tijdsduur +/- 5 uur

 

U kunt dit programma uitbreiden met een Kloosterlunch in Ter Apel of een Westerwoldse koffietafel in Bourtange, Informeer naar deze mogelijkheden.

 

Voor vragen/reserveringen kunt u contact met ons opnemen