en de

Heiligerlee-Bourtange

« Terug

 Tijdens het arrangement “Heiligerlee-Bourtange” heeft u in Heiligerlee de keuze om de voormalige “Klokkengieterij” of museum “Slag om Heiligerlee” te bezoeken en vervolgens een bezoek aan Vesting Bourtange.

In de Klokkengieterij werden in de beginperiode, eind 19e eeuw, luidklokken gegoten, voornamelijk gebruikt in kerktorens. Eind jaren 30 van de 20e eeuw kwam het fabriceren van carrilons erbij. In museum “Slag om Heiligerlee”  staat de ontdekking naar de (on)waarheden van de “slag om Heiligerlee”( 23 mei 1568) centraal. Een klein leger onder leiding van de graven Lodewijk en Adolf, de jongere broers van Willem van Oranje wist de Spanjaarden een gevoelige nederlaag toe te brengen. Vesting Bourtange is een uniek historisch verdedingswerk anno 1742. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad met bijzondere bezienswaardigheden. Maak kennis met de vesting die nooit werd ingenomen.

 

10.00 uur Aankomst bij Klokkengieterij en Slag bij Heiligerlee, Provincialeweg 46, 9677 PD Heiligerlee. In “de Brasserie” wordt u ontvangen met een heerlijk kopje koffie/thee en een plakje cake.

 

10.45 uur U heeft de keuze uit een bezoek aan klokkengieterij met korte film en rondleiding (45 minuten) of een bezoek aan Museum Slag om Heiligerlee met korte film en rondleiding (45 minuten) De gehele groep dient dezelfde keuze te maken.

 

12.00 uur Vertrek naar Vesting Bourtange, een volledig teruggebracht vestingstadje dat zijn gelijke niet kent. 

 

12.45 uur Aankomst informatiecentrum van Vesting Bourtange, Willem Lodewijkstraat 33. In het informatiecentrum vindt u een winkeltje met Westerwoldse streekprodukten en leuke vestingartikelen. Via de Vriesse poort wandelt u het jaar 1742 binnen.

13.00 uur Bezoek aan museum “ de Baracquen” met Bourtanger Vestingvondsten. Allerlei oude gebruiksvoorwerpen die bij de reconstructie van de vesting werden gevonden, hebben een plaats gekregen in dit bijzondere museum.

13.30 uur Vanuit museum “de Baracquen” neemt een ervaren rondleid(st)er u mee door de gehele Vesting. De rondleid(st)er vertelt u leuke u leuke weetjes over de vesting van het verleden, heden en toekomst.

 

14.00 uur De rondleidster brengt u naar “Terra Mora”. In “Terra Mora”komt u te weten wat de relatie was tussen het moor (moeras) en de vesting. Terra Mora is een attractie die helemaal van deze tijd is en voor jong en oud interessant.

 

14.45 uur U heeft enige tijd om de Vesting op eigen gelegenheid te verkennen.

 

Prijs p.p. € 14,50 p.p. bij min. 20 pers. /tijdsduur +/- 5,5 uur

 

Het programma is eventueel uit te breiden met een lunch. Informeer naar deze mogelijkheid.

Voor vragen/reserveringen kunt u contact met ons opnemen