en de

Piekenier

« Terug

Wandelend door de Vriesse Poort loopt u het jaar 1742 binnen. Op het marktplein wordt u verwelkomt door een ervaren rondleidster die u door de gehele vesting leidt en leuke weetjes van de vesting verteld.

 

Aansluitend brengt de rondleidster u naar Terra Mora, een nieuwe attractie om actief te beleven. Er zijn drie ruimtes ingericht met verschillende thema’s. In ‘Het Moor en de Vesting’ komt de bezoeker alles te weten over het moeras en historische oorlogsvoering. Historische figuren (o.a. kapitein Prott) geven de bezoeker tekst en uitleg en vooral veel beeld over het leven in en om de Vesting Bourtange zo’n tweehonderd jaar geleden. ‘Het Gevecht’ is heel andere koek, hier kun je zelf met kanonnen schieten en waan je je op de schans van de vesting met de troepen van Bommen Berend in aantocht. De derde ruimte geeft je gedetailleerde informatie over de natuur en het landschap. Beeld, interactiviteit, educatie en beweging staan hier centraal.

 

U vervolgt het arrangement bij Vestingboerderij de Sikkepit. Tijdens een heerlijke kopje koffie/thee met koek/cake krijgt u uitleg over de diverse bezigheden en worden de groepen samenstellen gesteld.

 

U heeft de keuze uit:  

Vesting spelen  (Galjoen, Kogelwerpen, bootrace, boogschieten en hooivork werpen en marcheren op de plank) 

of Buks en Boogschieten (schieten met buks, schieten met boog, hoefijzer gooien en hooivork werpen)

 

De gehele groep dient dezelfde keuze te maken bij het onderdeel van de Sikkepit.

 

 

Prijs p.p.: € 19,95 bij min. 20 pers. / Tijdsduur: 4 uur

 

U kunt het programma bij de Sikkepit uitbreiden met bijvoorbeeld een Bourenlunch of een Bourgondische barbecue. Informeer naar de mogelijkheden.

 

Voor vragen/reserveringen kunt u contact met ons opnemen