Bezoek Pieter van Vollenhoven

« Terug

 Op vrijdag 22 april bracht Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven voor de tweede keer in korte tijd een bezoek aan de gemeente Vlagtwedde. Waar hij in november van het afgelopen jaar Terra Mora opende, bracht de koninklijke monumenten-beschermheer dit keer een bezoek aan  Klooster Ter Apel en Vesting Bourtange.

 

Ten grondslag aan het bezoek lag een oproep in de Telegraaf. In samenwerking met Open Monumentendag riep het dagblad haar lezers op om zich aan te melden voor een rondleiding door Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven in een monument in Nederland. Van de zeshonderd aanmeldingen werden twintig gelukkigen uitgenodigd voor deze ‘mini monumentendag’.

 

De middag begon in Ter Apel waar naast de rondleiding door het middeleeuwse Klooster in de Kanunnikenkerk ook kon worden geluisterd naar enkele sprekers. Vervolgens werd de rondleiding voortgezet in Vesting Bourtange waar onder andere het Grote Kruithuys en het museum Terra Mora werden aangedaan alvorens de middag werd afgesloten in ’s Landshuys.

Alle aanwezigen genoten zichtbaar van al het moois dat ze konden aanschouwen, al werd hiermee nog maar het tipje van de sluier opgelicht van de pracht die  Westerwolde te bieden heeft.